U hebt niets in uw winkelwagen.

Geen producten geselecteerd.

Zoeken
  • Gratis geleverd vanaf € 50
  • Binnen 24H geleverd
  • Ook groothandel-horeca
  • Veilig geleverd

Over ons

Palinghandel Borremans, een rijke geschiedenis!

 

De activiteiten in het handelen van paling door de familie Borremans dateren reeds van begin jaren 1900.

Er werd in eerste instantie voor eigen gebruik paling gevist uit de Schelde. Op deze manier kon de gehele familie Borremans genieten van de heerlijke paling die toen uit de Schelde werd gevist.

Na verloop van tijd werd beetje bij beetje de paling die opgevist werd uit de Schelde ook verhandeld. Steeds meer mensen konden de heerlijke paling uit het idylische doprje Mariekerke wel smaken.

Bijgevolg werd er toen handel gedreven doormiddel van een hondenkar gevuld met paling. Deze kar, getrokken door honden, zou telkens voor enkele dagen vertrekken naar de steden voor het verkopen van de erg gewilde Mariekerse Scheldepaling.

Na verloop van tijd werd de vraag naar de heerlijke paling danig groot, dat de vangsten uit de Schelde niet meer voldoende waren. Er moest paling gezocht worden op andere plekken.

Er werd paling geïmporteerd uit Frankrijk, Nerderland en andere Europese en Scandinavische landen. De paling die werd aangevoerd werd toen nog gestockeerd in de Schelde. Dit duurde echter tot de Schelde zo vervuild werd dat er enerzijds geen paling meer gevangen werd en anderzijds dat de paling niet meer gestockeerd kon worden in het Scheldewater.

Zodoende werd er uitgeweken naar het Donkmeer in Berlare. Een prachtig meer gecreëerd door de regenval in de putten die gevormd werden door het delven van turf.

Het water in het Donkmeer is tot op de dag van vandaag zo zuiver dat het toelaat de paling, die ondertussen van over de gehele wereld wordt ingevoerd, te stockeren.

Ondertussen wordt de paling niet enkel per speciale vrachtwagens voorzien van een specifieke water en lucht installatie uit Europa ingevoerd , maar ook per luchttransport uit overzeese landen, zoals de Verenigde Staten, Canada en zelfs Nieuw Zeeland

De gebruiken zijn nog steeds dezelfde van jaren geleden, alle expertise werd steeds in de familie doorgegeven.

Wij zullen steeds blijven streven naar het tevreden stellen van onze klanten door het koppelen van onze excellente producten aan een uitzonderlijke service.

Hieronder enkele foto's uit de oude doos:

 

 

Bestel zonder zorgen echte topkwaliteit!

Wij bieden U een unieke kans om de topkwaliteit te ervaren bij U thuis. Kraakvers en recht streeks uit het Donkmeer. De dag voor de levering zwom deze paling nog in het donkmeer.

De paling wordt na zorgvuldige selectie voor U verwerkt en dezelfde dag nog verzonden. Om er zeker van te zijn dat het product zijn kraakverse eigenschappen behoudt , wordt het product zorgvuldig verpakt in isolerende materialen. De paling zal goed gekoeld bij U thuis afgeleverd worden.Een unieke kans voor een palingliefhebber om paling van topkwaliteit aan te kopen, rechtstreeks bij de bron!

 

 

Ambacht en kwaliteit!

Wij bieden top kwaliteit gecreëerd door jarenlange ervaring , doorgegeven van vader op zoon, al vijf generaties lang.... 

Alle paling die wij aanbieden wordt zorgvuldig geselecteerd en op artisanale wijze verwerkt. De palingliefhebber wordt hier op zijn wenken bediend.

De paling die wij aanbieden leent zich (afhankelijk van de dikte en soort) bijzonder goed tot het klaarmaken van paling in het groen, paling in tomaten- room- of kreeftensaus of gewoon heerlijk gebakken paling.